Kurs

NKI arrangerer en rekke ulike kaffekurs, både for den som er i bransjen, vil starte med kaffe, eller ønsker å ha kaffe som hobby. Dersom kursdato ikke er satt, ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Velkommen til kurs hos Norsk Kaffeinformasjon

Her finner du en oversikt over våre planlagte kurs. Velkommen!

Spørsmål vedrørende våre kurs, vennligst kontakt oss på telefon 23131850 eller på mail info@kaffe.no. Kursene holdes i våre lokaler i Niels Juelsgate 16, på Skillebekk i Oslo. Det er ingenting man trenger å ta med.

Dessverre har vi ingen parkeringsplasser for kursdeltagere, men trikken stopper 1 minutt unna våre lokaler.

SCAE sertifiseringer kan gjennomføres ved å sende en forespørsel på mail til info@kaffe.no

Grunnkurs kaffe, 3 timer

Kursavgift:
kr 750,-

Antall deltagere: minimum 4, max 10

Kurset er ment for alle som ønsker å lære mer om kaffe uavhengig om man er i bransjen, vil starte med kaffe, eller bare ønsker å ha kaffe som hobby. Det kreves ingen forkunnskaper.

Innhold: Kaffehistorie, kaffebotanikk, produsentland, prosesseringsmetoder, tilberedningsmetoder.
Hvordan cuppe? Cupping av kaffe fra 3 ulike verdensdeler. 

onsdag 31. mai

09.00-12.00 

Ledige kursplasser: 8 av 8

Grunnkurs Barista 3 timer

Kursavgift:
kr 750,-

Antall deltagere: minimum 3, max 6

Kurset forutsetter at man har gjennomført grunnkurs kaffe eller kunne dokumentere tilsvarende kompetanse. Kurset er ment for de som ønsker å lære mer om espresso og espressobaserte standard drikker. Man trenger ikke nødvendigvis være i bransjen, men det vil på dette kurset kún være fokus på profesjonelle espressomaskiner.

Innhold: Kort om espressoens historie. Opplæring i å tilberede espresso etter WBC-standard (World Barista Championship) samt opplæring i standard espressobaserte drikker som cappuccino, caffé latte med mer. Samspill mellom maskin og kvern. Prøvesmaking (eks. Overekstrahert/under ekstrahert).
Kurset kvalifiser til gjennomføring av SCAE-basic barista sertifisering.

onsdag 31. mai

13.00-16.00 

Ledige kursplasser: 6 av 6

Nivå 2: Brewmaster

Kursavgift:
kr 1 500,-

Antall deltagere: minimum 4, max 8

Forkunnskaper: Dette kurset er fortrinnsvis for folk som allerede er i kaffebransjen. Det  kreves grunnkurs kaffe eller kunne dokumentere tilsvarende kompetanse.

Innhold: De ulike elementer for brygging av god kaffe.
 Måling av temperaturer og bruk av Extract Mojo (refraktometer) for vurdering av kaffebrygget.
Prøvesmaking. 
Kurset kan avsluttes med skriftlig og praktisk eksamen.

Ingen kurs tilgjengelig

 

Ta kontakt med Norsk Kaffeinformasjon

SCAE-Certified Barista

For å kunne SCAE sertifiseres forutsettes det 6 måneders relevant praksis og gjennomgått grunnkurs kaffe. Selve sertifiseringen omfatter både en praktisk- og skriftlig prøve. Den siste er på engelsk, men kan besvares på norsk.

Det forventes at man klarer å innfri WBC standarden gjennom å demonstrere kunnskaper innen tilberedning av espresso og cappuccino. I tillegg må man vise at man behersker og forstår hvordan man bruker kvernen som verktøy,

Ingen kurs tilgjengelig

 

Ta kontakt med Norsk Kaffeinformasjon

SCAE-Certified Brewmaster

Kursavgift:
kr 1 000,-

Sertifiseringen består av eksamen med en teoretisk og en praktisk del. Forkunnskaper: Bestått Brewmaster.

Ingen kurs tilgjengelig

 

Ta kontakt med Norsk Kaffeinformasjon
Din handlekurv
Totalkr 0,-
Vis handlekurv Gå til kassen »

Kommende kurs

Onsdag 31. Mai

Grunnkurs kaffe

09.00-12.00

Onsdag 31. Mai

Grunnkurs barista

13.00-16.00