NKI arrangerer en rekke ulike kaffekurs, både for den som er i bransjen, vil starte med kaffe, eller ønsker å ha kaffe som hobby. Dersom kursdato ikke er satt, ta gjerne kontakt for mer informasjon.
Her finner du en oversikt over våre planlagte kurs. Velkommen!
Spørsmål vedrørende våre kurs, vennligst kontakt oss på telefon 23131850 eller på mail info@kaffe.no. Kursene holdes i våre lokaler i Niels Juelsgate 16, på Skillebekk i Oslo. Det er ingenting man trenger å ta med.
Dessverre har vi ingen parkeringsplasser for kursdeltagere, men trikken stopper 1 minutt unna våre lokaler.
SCAE sertifiseringer kan gjennomføres ved å sende en forespørsel på mail til info@kaffe.no
Antall deltakere: Max 4
Praktisk bruk av refraktometer, med fokus på filterkaffe og forskjellige former for håndbrygg.
Med et refraktometer måler man kaffens TDS, Total Desolved Solids, eller «faste oppløselige bestanddeler». Med VST CoffeeTools ™ har du et omfattende program for å beregne riktig bryggeformel.
Med et VST refraktometer kan du verifisere at kaffen er korrekt brygget, men å bruke et refraktometer riktig må læres. En ting er å forstå tallresultatet refraktometeret gir deg, en annen ting er å skjønne hvorfor og ikke minst å ha en korrekt og repeterbar testprosedyre.
Våre dyktige instruktører lærer deg gode metoder slik at refraktometeret kan bli et nyttig verktøy for deg og din bedrift.
Kurset omfatter også bruk av kaffens kontrollkart/VST Coffee Tools sammen med refraktometeret.
KURSET ER GRATIS VED KJØP AV REFRAKTOMETER!
Antall deltakere: Max 4
Kurs med påbygning for de som skal jobbe med profesjonelle espresso- og helautomatiske maskiner.
Med et refraktometer måler man kaffens TDS, Total Desolved Solids, eller «faste oppløselige bestanddeler». Med VST CoffeeTools ™ har du et omfattende program for å beregne riktig bryggeformel.
Med et VST refraktometer kan du verifisere at kaffen er korrekt brygget, men å bruke et refraktometer riktig må læres. En ting er å forstå tallresultatet refraktometeret gir deg, en annen ting er å skjønne hvorfor og ikke minst å ha en korrekt og repeterbar testprosedyre.
Våre dyktige instruktører lærer deg gode metoder slik at refraktometeret kan bli et nyttig verktøy for deg og din bedrift.
Kurset omfatter også bruk av kaffens kontrollkart/VST Coffee Tools sammen med refraktometeret.
KURSET ER GRATIS VED KJØP AV REFRAKTOMETER!
Antall deltagere: minimum 4, max 10
Kurset er ment for alle som ønsker å lære mer om kaffe uavhengig om man er i bransjen, vil starte med kaffe, eller bare ønsker å ha kaffe som hobby. Det kreves ingen forkunnskaper.
Innhold: Kaffehistorie, kaffebotanikk, produsentland, prosesseringsmetoder, tilberedningsmetoder. Hvordan cuppe? Cupping av kaffe fra 3 ulike verdensdeler.
Antall deltagere: minimum 4, max 6
Kurset forutsetter at man har gjennomført grunnkurs kaffe eller kunne dokumentere tilsvarende kompetanse. Kurset er ment for de som ønsker å lære mer om espresso og espressobaserte standard drikker. Man trenger ikke nødvendigvis være i bransjen, men det vil på dette kurset kún være fokus på profesjonelle espressomaskiner.
Innhold: Kort om espressoens historie. Opplæring i å tilberede espresso etter WBC-standard (World Barista Championship) samt opplæring i standard espressobaserte drikker som cappuccino, caffé latte med mer. Samspill mellom maskin og kvern. Prøvesmaking (eks. Overekstrahert/under ekstrahert). Kurset kvalifiser til gjennomføring av SCAE-basic barista sertifisering.
På dette kurset smaker vi på kaffe fra ulike kontinenter, ulike land og ulike prosessesringsmetoder.
Vi går igjennom grunnprinsippene for ulike typer cupping.
Ingen forkunnskaper er nødvendig.
Antall deltagere: minimum 4, max 8
Forkunnskaper: Dette kurset er fortrinnsvis for folk som allerede er i kaffebransjen. Det kreves grunnkurs kaffe eller kunne dokumentere tilsvarende kompetanse.
Innhold: De ulike elementer for brygging av god kaffe. Kurset vektlegger også bruk av kaffens kontrollkart/ VST Coffee Tools sammen med refraktometeret.
Din handlekurv | |
---|---|
Total | kr 0,- |
Vis handlekurv | Gå til kassen » |